gezegend nieuwjaar

Terugblik

En zo is er alweer een jaar om. Een turbulent jaar waarin veel gebeurd is, niet in de laatste plaats in de Vermaning aan het Venedie. Ook de Doopsgezinde Gemeente Enkhuizen wil in het komende jaar de splinternieuwe deuren wijd open stellen  

Kan een mens of een organisatie opnieuw beginnen? Kunnen we iets dat er al jaren is, een frisse start geven? Kunnen ook wij, mensen een nieuwe start maken, zoals ons tijdens de kerstdagen wordt voorgehouden? Een nieuwe start, elk jaar weer, mét Hem die is, die was en die komt? Hoe dan? Je neemt toch altijd je oude zelf mee, je achtergrond en je vooroordelen en je vreugden en zorgen? Ja, dat is zo, hoewel?

Wij, mensen, wij maken een ontwikkeling door. We groeien op, we gaan naar school, we maken van alles mee, en dat alles vormt ons, een leven lang. We kunnen altijd iets leren, van elkaar, van onze ervaringen, van het werk dat we dagelijks moeten verrichten. Eenmaal opgedane ervaring zal altijd sporen nalaten, dierbare of pijnlijke, maar altijd aanwijsbaar. Tsja– zullen we vaak genoeg zeggen, wanneer dit of dat niet was gebeurd, wanneer deze of gene op niet op mijn pad, of in mijn leven was gekomen, dan zou het er allemaal anders uitzien. Keuzes maken we zelden, meestal overkomen ze ons, tenslotte.

De Vermaning aan het Venedie is grondig verbouwd en toekomstbestendig gemaakt. 

U bent van harte welkom, tweemaal per maand, op zondagmorgen om half elf. Wanneer u toch buiten aan het joggen of wandelen bent, loop eens binnen. Kom eens tot rust in een lawaaiige wereld waarin van alles moet en veel niet mag. Blaas even uit in een overzichtelijke omgeving, met live muziek en een goed verhaal. Na het verhaal is er pastoraal café. Een luisterend oor is altijd aanwezig, zónder wachtlijst, pillen of hoge rekening! Nou?

Beatrix Jonker-Voort

Predikant